Biofach 2020

2020/02/17 andre

Alább olvashatja cégcsoportunk cikkét a 2020-as BIOFACH-ról…

Nürnberg… Bajorország nagyvárosa, Észak-Bajorország egyik legfontosabb gazdasági és kulturális központja, és immár harmincegyedik éve otthona a BIOFACH rendezvényének. Idén cégcsoportunk is képviseltette magát a látogatók táborában.

Nürnberg – nagyváros létére – egy nagyon csendes, békés város. A közterületek tisztasága, és a lakosok vendégszeretete, segítőkészsége példaértékű. Érdekes megfigyelni, hogy az óvárosi klasszikus városrész és a modern városcentrum olyan harmóniában fér meg egymás mellett, mint a modern, digitális felszereltségű buszok a felszínen és az U1-es metró fa belsejű, manuálisan nyíló ajtajú metrói a föld alatt.

Az első BIOFACH-ot Hagen Sunder, Hubert Rottner and Jürgen Ries rendezte azzal az eltökélt céllal, hogy utat nyisson a biogazdálkodók egymás közti kommunikációjának. A kezdetben mindössze 197 kiállítót felölelő rendezvény mára a Nürnberg Messe szervezésében kerül megrendezésre és mára már több ezer kiállítót vonz a rendezvény porondjára, Nürnberg szívében. Idén a rendezvény 2020. február 12-e és 15-e között került megrendezésre.

Az idei BIOFACH keretein belül rendezték meg a VIVANESS rendezvényt is, melyen a biokozmetikumok és a szépségápolás került a középpontba.
A 2020-as BIOFACH 5 célterületre fókuszált:

– Network / Kapcsolatépítés
– Market / Piac
– PR
– Knowledge / Tudás-átadás
– Politics / Politikai egyeztetések

A rendezvényen a mezőgazdasági termelőktől kezdve a feldolgozókig – egészen az ezen iparágakat kiszolgáló vizsgálati, tápanyagutánpótlási és szállítmányozási cégek, vállalkozók képviseltették magukat. A piacon a világ minden tájáról egészen Ázsiától kezdve Európán át az Amerikai kontinensig képviseltették magukat a vendégek. Új jelenség, hogy az egyes országok – mint például Brazília vagy Vietnam országos szinten tömörülve, a nemzeti összetartozásukat erősítve, egy blokkban vonultatták fel termékeiket, szolgáltatásaikat.

Az bizonyos, hogy aki a bio termékek piacán szeretne naprakész maradni, az valamilyen módon képviseltette magát az idei BIOFACH rendezvényen. Fontos, hogy a rendezvényen nem csupán piacot szerezhetnek a látogatók, de a technológiák, a tapasztalatok és a know-how-okkal kapcsolatos eszmecserék minden bio gazdálkodó számára a termelésben is hasznosnak bizonyulhatnak.

A rendezvényről további információkat találhatnak angol és német nyelven az alábbi weboldalon: https://www.biofach.de/en

Forrás: https://www.biofach.de/en/exhibition-info/exhibition-profile/exhibition-description

Jóni Tamás – MagOrganic cégcsoport