Bemutatkozás


Bemutatkozás


MAGORGANIC

Egy magyar vállalkozás, amely megőrizve a nemes hagyományokat, modern, környezettudatos gazdaságot épített fel. Egy cégcsoport, amely összekötve a múltat a jelennel, sőt, a jövővel, kiemelkedően magas színvonalú mezőgazdasági munkát végez és egyedülálló partnerséget, sokféle szolgáltatást kínál az ökogazdálkodás területén.

A múlt

A MagOrganic Kft. a Kékessy család tulajdonában van.  A család tiszafüredi gazdasága a II. világháború előtt főként szőlő- és gyümölcstermesztésre épült, a családnak mintegy 40 katasztrális holdnyi területen voltak ültetvényei. A gazdaság legismertebb ágazata Kékessy György európai hírű nemesfűz-termelése volt.

A család mezőgazdaság iránt érzett elkötelezettségét tükrözi, hogy 1991-ben megalakítják a ma már MAGOR-DAK néven működő részvénytársaságot, mely szántóföldi növények termesztésével, állattenyésztéssel – és a hagyományokat tisztelve – fűzvessző termeléssel és fűzbútor gyártással foglalkozott. 2011-ben a több generáció óta Tiszafüreden élő Kékessy család tulajdonába került a Tiszaigari Mezőgazdasági Kft., mely 2018 óta MagOrganic Kft. néven üzemel.

A jelen

A gazdasági környezet változásai, a tulajdonos környezettudatos gazdálkodás iránti elkötelezettsége, a hatékonyság és eredményesség növelése szükségessé tette, hogy a művelésbe vont földterületeket központosítsuk és kialakítsunk egy olyan cégstruktúrát, amely lehetővé teszi ennek a célnak a megvalósítását.